pup-zindelijk-maken

pup-zindelijk-maken

Dé tips om een pup zindelijk te maken

Een nieuwe puppy in huis is ontzettend leuk natuurlijk. Tenminste, dat is wat de meeste mensen denken. Hoewel een puppy in huis nemen voor veel plezier zorgt, is het ook zo dat er aardig wat werk bij komt kijken. Eén van de belangrijkste dingen die je als baasje moet doen is het zindelijk maken van je puppy. Wij van Easypets willen je graag goed op weg helpen. We hebben daarom de belangrijkste tips en tricks voor je op een rijtje gezet. Door deze tips goed door te nemen weet jij jouw pup zindelijk te maken!

1. Zorg voor een vaste routine

Een van onze belangrijkste tips is om te zorgen voor een goede vaste routine. Net als baby’s vinden puppy’s het fijn om een vaste routine te hebben. Dat leert je puppy dat er tijden zijn om te eten, te spelen en om zijn behoefte te doen. Over het algemeen kan een puppy voor elke maand dat hij oud is, zijn blaasinhoud een uur inhouden.  Dit kan per hond verschillen, maar het  is een goed uitgangspunt. Neem niet meer tijd tussen de toiletpauzes, anders

2. Zoek een goede plek voor de pup

De tweede tip voor het zindelijk maken is een goede plek te zoeken waar de puppy  zijn plasje of poepje kan doen. Neem je puppy altijd mee naar die plek. Terwijl je pup zijn behoefte doet, zeg je een specifiek woord of zinnetje. Je pup leert op die manier dat het bij dat woord of zinnetje tijd is om zijn behoefte te doen. Neem je pup pas mee voor een langere wandeling of wat speeltijd nádat hij zijn behoefte heeft gedaan. Voor jonge puppy’s is het verstandig om ze ten minste elke twee uur mee naar buiten te nemen. Zoals je hierboven al hebt gelezen, kan een puppy niet zo lang zijn plas ophouden.

3. Geef je puppy een beloning

Puppy’s en honden in het algemeen vinden het fijn om een beloning te krijgen. Een beloning voor iets waar ze hard voor gewerkt hebben. Beloon je puppy dan ook elke keer als hij buiten zijn behoefte doet. Geef hem complimentjes of iets lekkers nadat hij klaar is. Vergeet niet om dit metéén te doen, zodat je pup de beloning koppelt aan zijn behoefte doen.  Voordat je je puppy beloont, moet je er natuurlijk wel zeker van zijn dat hij echt klaar is. Puppy’s zijn namelijk snel afgeleid en je wilt de beloning natuurlijk wel aan het behoefte doen koppelen.

4. Koop dezelfde soort voeding

Dit is een tip die veel mensen over het hoofd zien bij het zindelijk maken. Wij  raden je aan om je puppy een regelmatig voedingsschema te geven. Dit zorgt er namelijk voor dat je zeker weet dat je puppy op ongeveer dezelfde momenten zijn behoefte moet doen. Afhankelijk van de leeftijd van je pup, moet hij drie of vier keer per dag gevoed worden. Als je jouw pup elke dag op dezelfde tijd eten geeft, is de kans groter dat hij ook op dezelfde tijd zijn behoefte zal doen. Dit zorgt ervoor dat het zindelijk maken van de pup echt een stuk makkelijker gaat!

5. Zet s’ avonds het water weg

Deze tip lijkt misschien zielig, maar dat valt wel mee. Het weghalen van het waterbakje als je naar bed gaat, is namelijk erg effectief als je jouw puppy zindelijk wilt maken. Als je het water voor het slapen gaan weghaalt, verminder je de kans dat je pup ’s nachts in huis plast. De meeste pups kunnen ongeveer zeven uur slapen zonder te hoeven plassen. Als je puppy je ’s nachts wakker maakt, dan hoef je niet meteen te reageren. Doe je dit wel, dan denkt je pup dat het tijd is om te spelen en zal hij misschien niet meer gaan slapen. Kan je puppy het echt niet meer ophouden, dan kan je hem even snel uitlaten, om vervolgens weer lekker verder te slapen.

6. Wees niet boos op je pup

Tuurlijk, het is vervelend als je puppy midden op het vloerkleed in de woonkamer heeft gepoept. Het is niet verstandig om je boosheid op je pup te richten. Je pup straffen werkt contraproductief bij het zindelijk maken. Als je ziet dat de pup ergens in huis heeft gepoept en het is te laat is om hem hier rustig en zonder stemverheffing op te wijzen, ruim het dan zonder woorden op. Een boze reactie of je pup er letterlijk met zijn neus in wrijven,  zal er alleen maar voor zorgen dat hij bang wordt om zijn behoefte te doen. En dat kan er weer voor zorgen dat het langer duurt eer je pup zindelijk is en dat wil je juist voorkomen.

7. Maak gebruik van Puppy Pads om je pup zindelijk te maken!

Het wil weleens voorkomen dat je pup het toch niet redt tot de wandeling. Daarom is het aan te raden puppy pads of training pads te gebruiken. De puppy pads van Easypets zijn zo gemaakt dat ze de zindelijkheidstraining ondersteunen en toch de hygiëne in huis waarborgen. De pads bestaan uit vier lagen die ervoor zorgen dat de pads comfortabel aanvoelen, de vloeistof opgenomen wordt en op zijn plaats blijft  én dat de pads niet openscheuren bij het weggooien. Zo houd je je vloer schoon en droog!

Hopelijk heb je door de bovenstaande tips en tricks een beter beeld gekregen van wat er komt kijken bij het zindelijk maken van je pup. Door vol te houden en geduldig te blijven, kun je jouw pup leren om niet in de hoek van de kamer te poepen, maar op het hondenveldje in de buurt. Nog veel meer te weten komen over het opvoeden van je puppy?  Kijk dan nog even verder op onze site. Wij van Easypets hebben nog meer leuke en interessante artikelen in deze blog geschreven die je zeker even moet lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *